Na żywo

Zasady Prywatności

Zasady Prywatności

Zmodyfikowano: Lipiec 22, 2021

Witaj

When you decide to register on Oranum and use our services, we will collect some of your personal data.

Please be assured that we are fully dedicated to the protection of your personal data.

We operate our site and our services in compliance with applicable data protection laws, including the EU General Data Protection Regulation (“GDPR“) and the California Consumer Privacy Act (“CCPA“). For more information, please see Section 7 “YOUR RIGHTS UNDER GDPR“. If you are a California resident, please also see Section 8 “INFORMATION FOR CALIFORNIA RESIDENTS.“

Your privacy is important to us. We provide you with this Privacy Policy, so that you can make informed choices about the use of your data. This Privacy Policy describes how we collect, use, share, and store the personal data of visitors to our site (“Guests“) and individuals who register as members (“Members“). Please note that this Privacy Policy only applies to the personal data of Guests and Members. Personal data of broadcasters (“Broadcasters“) is governed by a separate Privacy Policy.

Użyty w niniejszej Polityce prywatności termin „dane osobowe” oznacza informacje, które identyfikują lub opisują bezpośrednio lub pośrednio, konkretną osobę fizyczną lub gospodarstwo domowe, odnoszą się do nich albo mogą być z nimi powiązane lub związane. Na przykład w ramach CCPA dane osobowe obejmują identyfikatory takie jak twoje prawdziwe nazwisko, pseudonim lub adres pocztowy; informacje handlowe, w tym historia zakupów przedmiotów lub usług; informacje o aktywności w Internecie lub innej sieci elektronicznej, w tym między innymi historia przeglądarki i historia wyszukiwania oraz nagrania audio lub wideo. CCPA § 1798.140(o)(1)

Please read this Privacy Policy carefully. This Privacy Policy forms a part of and is incorporated into the Oranum Terms and Conditions. By using the Oranum website or any of our services you agree that the Terms and Conditions, including this Privacy Policy, forms a binding legal contract with you.

You can contact us if you have any questions about our privacy practices or about what we are doing with your personal data. We will be happy to assist you in any way we can.

Kto Decyduje "Jak" I "Dlaczego" Twoje Dane Osobowe Są Przetwarzane?

Poniższe firmy decydują o tym, w jaki sposób i dlaczego przetwarzane są twoje dane osobowe, a dla celów określonych w RODO są "Współadministratorami":

JWS Americas S.à r.l.

44, Avenue John F. Kennedy, L-1855 LuxembourgWielkie Księstwo LuksemburgaZarejestrowana w luksemburskim Rejestrze Handlu i Przedsiębiorstw pod numerem B 249539.
 

JWS International S.à r.l.

44, Avenue John F. Kennedy, L-1855 LuxembourgWielkie Księstwo LuksemburgaZarejestrowana w luksemburskim Rejestrze Handlu i Przedsiębiorstw pod numerem B 249566.

JWS Americas S.à r.l. and JWS International S.à r.l. jointly determine the purposes and means of the processing of your personal data. Both entities collaborate in joint processing activities related to the purposes mentioned in this Privacy Policy. We have put in place a joint controllership agreement (according to article 26 GDPR) in order to determine the respective roles and responsibilities of the Joint Controllers, in particular, as regards the exercise of data subjects’ rights and the duties to provide information. You can notably contact us through a single contact point as mentioned in section 10 of this Privacy Policy.

Zwróć uwagę, że niezależnie od tych ustaleń, możesz swobodnie korzystać ze swoich praw (opisanych w Polityce Prywatności) w stosunku do każdego ze Współadministratorów. Masz również prawo skontaktować się z nami i zażądać informacji, jak obie firmy podzieliły między siebie obowiązki.

Jakie Dane Osobowe Przetwarzamy?

Pozyskujemy, używamy, udostępniamy, przekazujemy i przechowujemy różne rodzaje twoich danych osobowych, jako następstwo twoich odwiedzin i/lub korzystania z naszych usług na stronie.

The personal data we collect includes the following:

  1. Dane osobowe, które sam(a) podajesz

    1. Account Information
      Kiedy zakładasz konto na naszej stronie, wymagamy niezbędnych danych w tym:
      • adres email
      • nazwa użytkownika
      • hasło
    2. Rozliczenia i obsługa klienta
      Gromadzimy wszystkie informacje, które udostępnisz naszym Działom Rozliczeń i Wsparcia, w tym:
      • twój osobisty e-mail
      • Usługi, nazwę użytkownika lub eksperta powiązane z Twoją prośbą
      • your comments or opinions about an Expert
      • twoje rozmowy z Zespołem Wsparcia

      Kiedy komunikujesz się z nami w jakikolwiek inny sposób, zbieramy wszelkie informacje, które zdecydujesz się podać.

    3. Purchasing Coins

      When you purchase coins to participate on our site, depending on the payment method you choose, we may collect and process your identification information (full name, country, ZIP code) and payment information. As regards your payment information, note that we only store the last four digits of your payment card number and the expiration year/month.

  2. Personal Information from Site Use

    Gromadzimy i przetwarzamy niektóre twoje dane, gdy korzystasz z usług naszych i naszej witryny. Nawet jeśli nie masz konta lub się nie zalogowałeś, kiedy odwiedzasz naszą stronę lub korzystasz z naszych usług, gromadzimy pewne informacje takie jak:

    Gromadzimy i przetwarzamy niektóre twoje dane, gdy korzystasz z usług naszych i naszej witryny. Nawet jeśli nie masz konta lub się nie zalogowałeś, kiedy odwiedzasz naszą stronę lub korzystasz z naszych usług, gromadzimy pewne informacje takie jak:

    1. Informacje o użytkowaniu
      We collect information about your activity on our site and about how you interact with features on our site. If you are a Member, we may link this information to your personal identity (e.g. for fraud detection purposes). The data we collect includes:
      • Activity history
      • Special features used, e.g.,
        • Rated a Broadcaster
        • Added a Broadcaster to your favorites
        • Video/Voice Call with a Broadcaster
      We collect information about your conversations with Broadcasters, including:
      • Broadcaster screen name
      • Time and date of communication
      • Method of communication (e.g. Messenger etc.)
    2. Informacje o zawartości

      For technical purposes, to prevent violation of our Terms & Conditions and to defend against complaints and legal claims, we store on our system the chat logs and may review them.

      In case you turn on your camera or microphone in private chat, we never record or keep in any way your camera feed or audio. We also do not allow Broadcasters to record or capture your camera or audio feeds during private shows. Such action is prohibited on our site.

      Please note that when you are using Video/Voice Call to contact offline Broadcasters, your conversation is not recorded or stored in any circumstances. Please be advised that we are not responsible for your experience or the content of these private calls.

    3. Dane o logowaniu i informacje o urządzeniu
      Automatycznie zbieramy dane logowania i informacje z komputera, telefonu lub innych urządzeń, z których korzystasz, aby mieć dostęp do naszych usług / strony. Są to następujące dane:
      • Adres IP
      • data i czas logowania na konto
      • wyświetlane strony
      • Użyte funkcje
      • użyte urządzenie, oprogramowanie lub przeglądarka internetowa
      • system operacyjny / wersja używanej aplikacji
      • identyfikatory związane z ciasteczkami lub innymi technologiami mogącymi jednoznacznie określać twoje urządzenie lub przeglądarkę
      Jeżeli używasz urządzenia mobilnego, możemy także gromadzić:
      • dane, które identyfikują twoje urządzenie mobilne
      • ustawienia i cechy specyficzne dla urządzenia
      • szczegóły lokalizacji
      • awarie aplikacji i inne działania systemu
    4. Pliki ciasteczek / Pozostałe technologie

      Podobnie jak wiele innych stron internetowych i aplikacji, używamy plików cookie i podobnych technologii (np. obrazy "web beacons", pamięć sieciowa) do zbierania informacji o twoim urządzeniu i aktywności np. typie przeglądarki i informacji o niej, systemie operacyjnym twojego komputera, adresie IP, przeglądanych stronach lub używanych funkcjach.

      W przypadku plików cookie, które nie są niezbędne do korzystania ze strony, prosimy o jednoznaczną zgodę przed umieszczeniem ich na twoim urządzeniu (panel, który pokazuje się na ekranie twojego urządzenia, gdy po raz pierwszy wchodzisz na naszą witrynę). Pamiętaj jednak, że blokowanie plików cookie może źle wpłynąć na wygodę użytkowania naszej strony.

      Aby dowiedzieć się na temat przechowywania plików cookie i twoich możliwości wyboru, sprawdź naszą Politykę plików cookie.

      Pixels. Third parties, including Facebook, may use cookies, web beacons, and other storage technologies to collect or receive information over time from our websites and across different online services and use that information to provide measurement services and target ads. You can opt-out of the collection and use of information for ad targeting by updating your Facebook account ad settings or by visiting http://www.aboutads.info/choices and http://www.aboutads.info/choices where you can manage your preferences. For more information on our use of these technologies, see our Cookie Policy.

  3. Data Collected by Third Parties

    The following are situations where your personal data has been collected by a third party:

    1. broadcasters

      When discussing with our Billing Support and Customer Support teams, a Broadcaster may provide some information about you, which will be collected.

    2. External Partners' Ad Networks

      Partner ad networks help us to promote our site. They may collect information about your interactions with our ads on our behalf.

    3. Internal Partner Ad Network

      Our group manage an ad network and promotional tools/programs. Third parties affiliated partners may contact us with information about your interactions with our ads and promotional tools published/used on their sites or affiliated sites (i.e. sites with partial or full reproduction of our primary site).

  4. Publiczne dane osobowe

    Gromadzimy twoje publicznie dostępne dane tylko wtedy, gdy jest to konieczne, aby zapobiec oszustwom i nielegalnym działaniom na naszej stronie (np. gdy istnieje podejrzenie, że używasz fałszywej lub skradzionej karty kredytowej, gdy jesteśmy świadkami spraw dotyczących wykorzystywania dzieci lub pedofilii itp.).

    Dane te mogą obejmować ogólnodostępne informacje, które udostępniasz na portalach społecznościowych, takich jak Facebook, na swoim blogu i/lub stronie, a także wszelkie inne publiczne dane dostępne w internecie.

    This information is always associated or combined with the data we collect through our site to finalize our investigation before reporting any fraud and/or illegal activity to the authorities. We never use publicly available data for any other purpose.

  5. Specjalna kategoria danych

    This means data of a sensitive nature, the exposure of which would significantly impact your fundamental rights and freedoms; for example, it could be used against you for unlawful discrimination (e.g., your philosophical or religious interests/beliefs).

    When you use our site and purchase services (e.g., live cam, private chat, buy a Broadcaster surprises, etc.), we process and store sensitive information related to your activity (e.g., the Broadcaster category, the content unlocked, etc.) in order to provide you with the services you requested.

    Due to the explicit meaning of each category name (e.g. Chinese astrology, reiki, clairvoyance, angel communication, etc…), as well as the types of Broadcasters you request services from, it is possible, although not certain, that the chosen categories indicate your philosophical or religious beliefs.

    You may revoke your consent regarding this processing by contacting the Support Team as indicated in Section 10 “HOW TO CONTACT US?“. However, please note that such revocation means that you will not be able to log into your account and use the services, as we will not be able to provide you with the services without processing such information.

    We understand that the information we have about you may not explicitly reflect the reality of your life outside of the site. Your online preferences may only show a punctual interest. In order to provide you with the utmost level of data protection, we categorize such type of data as sensitive, which is highly protected and handled with the utmost care.

    Because your online philosophical or religious interests and other data related to them are essential aspects of privacy, we are maintaining very high technology security standards. We are regularly proceeding with controls and assessments of our security measures, to guarantee a trustworthy environment.

Dlaczego Przetwarzamy Twoje Dane Osobowe?

Używamy zebrane informacje do następujących celów:

  1. Aktywacja konta

    1. Basic information

      We primarily use the data you give us when creating your online account to open and manage this account. The account then allows you to use features, buy coins and benefit from and paid services.

      Your account will also allow you to exercise control over your personal data. Through your account, you can manage your purchases, benefit from special offers, and manage your account settings.

      We process this information to perform the contract that we have with you and provide you with the services you request. If you fail to provide the minimum details required, we will not be able to create your account and allow you to use our services.

  2. Ulepszanie i promowanie naszych usług

    To understand how we can improve our services and find better ways to promote our services to others, we collect your personal data for the following purposes:
    1. Analytics & Statistics

      We use the information you provide us with and that we collect ourselves to detect general trends regarding the preferences/habits of our users. This helps us to generate statistical reports on our customers' activity including those based on country and purchases. The information in these reports is in aggregate form and cannot be used to identify individuals.

    2. Improvements

      We use your data for testing, troubleshooting and improving the functionality and quality of our online entertainment services. Our main goal is to optimize our site and services, making them easier and more enjoyable to use.

      We also use your log data to provide search functionality and display the results of your search. In order to make our services useful, the rank and the relevance of the results obtained may be improved based on attributes we determined (e.g. the newest content published by Broadcasters, the live status of Broadcasters).

    3. Promocja

      As mentioned in Section 2.3 , we have external partners who help us to promote our sites.

      We process this information with the legitimate interest of developing and improving our site and users' experience, as well as promoting our site and services.

      When we use cookies or similar technologies for the same purpose (i.e. product enhancement/improvement/promotion), we rely on your consent to the use of cookies, including third party cookies.

      To learn more about how we use cookies, and your choices, please check out our Cookie Policy.

  3. Zarządzania relacją z klientem

    Zarządzanie relacjami z klientami jest kluczem do każdej usługi i oznacza każdy kontakt między tobą a nami. Zbieramy i przetwarzamy twoje dane osobowe w poniższych przypadkach:
    • Customer Support & Billing Support

      Customer Support and Billing Support operates 24/7. By sharing your personal data with our Customer Support and Billing Support teams, we will be able to provide you with your answers, and any help you may require, more efficiently.

      All your communications with the teams and any information you provide, including comments about our Broadcasters, are stored and reviewed so that we may respond to your request. This way we can ensure the full compliance of all users with our Terms & Conditions.

      Część zarejestrowanej komunikacji zostanie wykorzystana do celów szkoleniowych i podnoszenia jakości usług dla Działów Obsługi Klienta i Rozliczeń.

      Należy pamiętać, że będą one miały dostęp do wszystkich informacji zebranych o tobie. Zapewniamy, że nasze zespoły obsługi klienta i rozliczeń mają wszystko, czego potrzebują, aby udzielić Ci właściwej odpowiedzi.

      Pamiętaj, że Działów Obsługi Klienta i Rozliczeń mogą kontaktować się z tobą różnymi drogami, w tym przez e-mail i telefon.

    • General exchanges

      Please note that we may contact you through emails or other appropriate means, to inform you of any changes regarding our site or announcements relating to your subscription (e.g., successful account creation).

      We have a legitimate interest in improving our users' experience and delivering appropriate customer services to you.

  4. Płatność

    Do przetwarzania transakcji używamy twoich danych identyfikacyjnych i informacji o płatnościach. Jest to zależne od wybranej metody płatności, ale generalnie odnosi się do większości metod.

    Pamiętaj, że w zależności jaką wybierzesz metodę płatności, twoja płatność zostanie przetworzona przez powiązane podmioty z naszej grupy lub zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności / usługodawców, jak zostało to dokładniej wyjaśnione w Rozdziale section6.5: Dostawcy płatności i instytucje finansowe.

    W przypadku płatności użycie danych osobowych jest bezwzględnie konieczne w celu przetworzenia płatności i przekazania zakupionych kredytów lub usług (tj. w celu wykonania postanowień umowy).

  5. Zapewnienie bezpiecznych warunków

    Aby chronić ciebie i twoją działalność, używamy twoich danych osobowych w celu:
    • do wykrywania oszustw i przestępstw i zapobiegania im;
    • do wykrywania prób naruszenia Regulaminu i innych stosowanych zasad;
    • do bezpieczeństwa i oceny ryzyka (np. uwierzytelnienie i weryfikacje tożsamości)

    Leży to w naszym uzasadnionym interesie, aby działać według zasad Regulaminu, którego celem jest zapewnić bezpieczeństwo i tobie, i nam.

  6. Wysyłania wiadomości informacyjnych / marketingowych

    Kiedy zarejestrujesz się na naszej stronie, będziesz automatycznie otrzymywać wiadomości informacyjne i marketingowe, aby być na bieżąco z wprowadzanymi nowymi funkcjami, usługami, specjalnymi promocjami, ofertami itp.

    Aby ocenić powodzenie naszych marketingowych działań, możemy nadać twojemu adresowi e-mail pseudonim i użyć go w celach statystycznych. Tworzymy statystyki zbiorcze, a nie osobiste osobowe (np. liczba użytkowników w danym kraju odbierających wiadomości marketingowe).

    Twój e-mail będzie dalej wykorzystywany do wysyłania próśb o uczestnictwo w ankietach, abyśmy mogli dowiedzieć się więcej o twoich odczuciach i zadowoleniu lub aby otrzymać sugestie dotyczące ulepszenia naszych usług.

    We have a legitimate interest in keeping you informed and in the outcome of our marketing campaigns. You can, of course, unsubscribe from receiving our marketing and informative emails at any time, using a link contained within the emails themselves. You can also opt-out contacting the Support Team as indicated in Section 10 “HOW TO CONTACT US?“. However, this may mean that you miss out on special offers and information regarding new services.

  7. Spełnienia wymogów prawnych i egzekwowania naszych praw

    Czasami jesteśmy prawnie zobowiązani do zdobycia twojej zgody na przetwarzanie danych osobowych. Musimy na przykład archiwizować dane transakcji, aby prowadzić wymaganą przez prawo księgowość.

    Możemy również wykorzystywać twoje dane, aby odpowiadać na wnioski właściwych instytucji lub ze względu na nasze uzasadnione interesy w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń prawnych. W razie potrzeby wykorzystamy twoje dane do zbadania problemów z bankiem przetwarzającym twoją płatność lub z windykatorem w przypadku niezapłaconych transakcji, obciążeń zwrotnych lub zwrotów.

    W tym samym celu możemy również połączyć nasze dane z informacjami zgodnie z prawem uzyskanymi z innych źródeł zewnętrznych.

Jak Chronimy Twoje Dane Osobowe?

We implement various security measures, technical and organizational, to ensure the protection of your personal data against unauthorized access, modification, disclosure or deletion.

We periodically test our IT systems, conduct penetration tests and implement data loss prevention systems against leakage, theft and data breach.

Our site incorporates reasonable security technologies in order to ensure the safety of its users and the safekeeping of their related information.

HOW LONG DO WE RETAIN YOUR PERSONAL DATA?

We do not normally retain personal data of Guests for more than ten to fifteen days, though this period is typically shorter (depending on traffic volume). Any information collected to verify your identity in connection with a request (e.g., a request to access your data) will only be kept for a short time, typically no more than five days. Otherwise, we will retain your personal data for as long as we consider it necessary:

  1. Świadczenia usług

    Aby umożliwić świadczenie ci naszych usług (w tym zarządzanie kontem Członka) i korzystanie z nich.

  2. Przestrzegania zobowiązań prawnych

    For example, we may keep some of your information for tax, legal reporting and auditing obligations. Please note that in accordance with Luxembourg legislation, financial information will be kept for a minimum period of 10 years (even though shorter retention periods may apply as the case may be).

  3. Uzasadniony interes i prowadzenie działalności gospodarczej

    W tym:

    • Ustanawianie, dochodzenie lub obronę roszczeń prawnych
    • Zapobieganie obciążeniom zwrotnym

      Przechowujemy twoją historię czatu oraz historię logowania, dane urządzenia i użytkowania przez maksymalnie 120 dni od ostatniego zakupu na stronie.

    • Wykrywanie oszustw oraz przestępstw i zapobieganie im

      Na pewien okres umieszczamy na czarnej liście wszystkie poprzednie nazwy użytkowników; nie będą one dostępne przy nowych rejestracjach w tym czasie.

    • Poprawa bezpieczeństwa

      Jeśli na przykład zawiesimy lub zamkniemy twoje konto z powodu oszustwa lub nielegalnych działań, zatrzymamy niektóre informacje o tobie, aby nie pozwolić ci otworzyć nowego. Te informacje będą także przechowywane w przypadku trwającego procesu sądowego lub śledztwa.

  4. Bezpieczeństwo

    Jak zostało to już wspomniane, ochrona twoich danych oraz ochrona naszej strony przed przypadkową lub celową utratą czy zniszczeniem jest jednym z naszych najwyższych priorytetów.

    Pozostałe kopie twoich danych osobowych pozostaną w naszym systemie jako kopia zapasowa przez 30 dni.

    Niektóre anonimowe kopie twoich informacji (np. historia logowania) mogą również pozostać w naszej bazie danych.

    If you have a question about any specific retention periods of certain personal data, please contact us via the contact details provided in Section 10 “HOW TO CONTACT US?

Komu udostępniamy twoje dane?

  1. broadcasters

    Your account with us secures your ability to benefit from and purchase services from the Broadcasters.

    The following information about you is automatically available to Broadcasters with whom you interact:

    • Your username: Broadcasters will be able to reach you out by searching your username
    • If they are one of your favorites: Broadcasters will be able to see a special icon and your username in their account, if you added them in your list of favorites
    • If you sent them a surprise
    • Coins you spent on them (every Broadcaster will be able to see the coins you spent on them, not on other Broadcasters)
    • Additional information:

      You can choose to share other information about yourself with the Broadcasters (e.g., gender, age, location, interests, etc.). You may also connect your camera in private chat to visually communicate with the Broadcaster or simply turn on your microphone. As a reminder, the Broadcaster is not allowed to record the video or voice data you provide.

    • Video/Audio in Private Chat:

      Please note that no one can access your video feed or audio feed should you decide to turn on your camera or microphone during private chat (see clause 2.2: “Content Information“).

    • Video/Audio Offline Calls:

      As a reminder, your communication is this instance is completely private. Please note that no one can access your video feed or audio feed should you decide to turn on your camera or microphone during private chat.

    • Voluntary Sharing:

      If you decide to share additional content with the Broadcasters (e.g. pictures), please note that you are fully responsible for the sharing of such information and we cannot be held responsible for any disclosure that you freely made.

  2. Other Users & the Public

    1. Komentarze

      If you post comments on a Broadcaster's Live content, other users will see them.

      Please be aware that your comments might be seen by other Members watching the Live session.

      As well, please be assured that, if you decide to send a private message to the Broadcaster, other users of our site will not be able to access any information about you from the moment you enter into private chat but it will be visible only to him/her.

  3. Jednostki naszej grupy biznesowej

    Udostępniamy twoje dane osobowe następującym spółkom z naszej grupy działającym w Luksemburgu, na Węgrzech i w Stanach Zjednoczonych (w zależności od konkretnego przypadku), ponieważ pomagają nam świadczyć ci usługi:

    • Jasmin Holding SA, 44, Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxembourg, Wielkie Księstwo Luksemburga;
    • Docler Services S.à r.l., 44, Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxembourg, Wielkie Księstwo Luksemburga
    • Docler IP S.à r.l., 44, Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxembourg, Wielkie Księstwo Luksemburga
    • Jasmin SSC Kft, Expo tér 5-7, H-1101, Budapest, Hungary;
    • Jasmin IP S.à r.l. Hungary Branch, Expo tér 5-7, H-1101, Budapeszt, Węgry
    • Docler Services Kft., Expo tér 5-7, H-1101 Budapeszt, Węgry;
    • Docler LA LLC, 10811 Washington Blvd, Culver City, CA 90232, USA;
    • Escalion S.à r.l., 44, Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxembourg, Wielkie Księstwo Luksemburga
    • Duodecad IT Services S.à r.l., 44, Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxembourg, Wielkie Księstwo Luksemburga
  4. Dostawcy usług

    Korzystamy z usług starannie wybranych i zaufanych stron trzecich, które działają jako dostawcy usług na naszej stronie.

    Zapewniamy, że są oni powiązani umowami do przetwarzania informacji zgodnie z naszymi instrukcjami, niniejszą Polityką prywatności i wszystkimi obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych.

    Ponieważ stale pracujemy nad rozwojem i ulepszaniem technologii używanej do obsługi naszej witryny, nasi zewnętrzni usługodawcy mogą się regularnie zmieniać.

    Należą oni do następujących obszarów:

    • Analiza biznesowa i ogólna
    • Marketing & sales
    • Obsługa klienta
    • Zapobieganie oszustwom
  5. Dostawcy płatności i instytucje finansowe

    When you purchase coins, depending on your choice of payment method, a third-party bank or a payment processor may process your payment. If this is the case, you may need to share personal data with them in order to complete the transaction.

    Możesz otrzymywać od tego podmiotu e-maile transakcyjne potwierdzające zamówienie, łącznie z wysyłką, możliwymi zwrotami i zaproszeniami do wystawienia opinii o tym podmiocie.

    This Privacy Policy does not govern the processing of your personal information by these third parties if it was shared directly with them.

    1. Karta Kredytowa/Debetowa

      If you choose to pay by credit/debit card, your transaction will be handled by Escalion S.à r.l. which is one of our affiliated companies located in Luxembourg (see Section 6.3, “Entities of Our Company's Group“). You can find its privacy policy here.

    2. Obciążenia zwrotne

      If you, or the credit card holder, request a chargeback, in certain circumstances we have to share some information about you and your use of our services with the processing bank, financial institution, payment processor, the credit card holder or any relevant third party.

    3. Wykrywanie oszustw i zapobieganie im

      Może się zdarzyć, że udostępnimy twoje dane odpowiednim instytucjom finansowym, jeśli uznamy, że jest to absolutnie niezbędne, aby wykryć oszustwa i im zapobiegać

  6. Organy ścigania lub organy rządowe

    W ramach obowiązującego prawa możemy również udostępniać informacje organom ścigania lub instytucjom rządowym, jeśli jest to uzasadnione:

    • Wypełnianiem naszych zobowiązań prawnych
    • odpowiedzieć na wnioski o dane dotyczące postępowań o oszustwa i inne domniemane przestępstwa
    • w celu egzekwowania i zarządzania Regulaminem
    • w celu ochrony naszych praw lub obrony przed jakimikolwiek roszczeniami
  7. Transfery biznesowe

    Twoje informacje mogą zostać przekazane innemu podmiotowi z naszej grupy (np. z powodu reorganizacji, restrukturyzacji itp.) lub stronie trzeciej (np. z powodu sprzedaży, fuzji i / lub przejęcia itp.), jeśli część (więcej niż 50%) lub całość firmy (albo powiązane aktywa) jest bezpośrednio lub pośrednio przeniesiona lub oddana pod kontrolę nowego właściciela.

    Stanie się tak, jeśli nowy właściciel działa w tej samej lub podobnej branży i zobowiąże się do przestrzegania niniejszej Polityki prywatności.

Twoje prawa chronione RODO

  1. Informacje na temat przekazywania twoich danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG)

    As we are a Luxembourg based company, we comply with the EU Data Protection Regulation, “GDPR“. Regardless of whether you are located in Europe or elsewhere, our own location in Europe requires us to comply with GDPR. You can read the entire Regulation here.

    During the course of operation and exploitation of the site and provision of services, your personal information may be transferred outside of the European Economic Area (“EEA“) to third party data processors, located in the United States and other countries, for the purposes specified in this Privacy Policy.

    Jeśli przekazujemy twoje dane osobowe poza EEA, dokładamy wszelkich starań, aby twoje prawa i wolność w zakresie przetwarzania twoich danych osobowych były właściwie i odpowiednio chronione. W tym celu wykorzystujemy Standardowe Klauzule Kontraktowe zatwierdzone przez Komisję Europejską, które znajdziesz tutaj.

  2. Jakie Posiadasz Prawa Odnośnie Twoich Danych Osobowych?

    Nasz Zespół Wsparcia dostarczy ci informacji na temat podjętych działań w ciągu jednego miesiąca od dnia otrzymania twojej prośby. Tylko w wyjątkowych przypadkach, gdy napotykamy skomplikowane i liczne prośby, możemy wydłużyć ten okres do kolejnych dwóch miesięcy.

    Pamiętaj, że możesz korzystać ze swoich praw bezpłatnie. Jednakże bezpodstawne lub nadmiernie powtarzające się wnioski będą się wiązać z naliczeniem opłaty.

    Prosimy także o wyrozumiałość, ponieważ twoja prywatność jest dla nas tak ważna, że nasz Zespół Wsparcia może dokładnie zweryfikować twoją tożsamość i poprosić cię o dostarczenie dodatkowych informacji przed spełnieniem twojej prośby.

    1. Data Access

      You have the right to access the personal data we hold about you. You can request a copy of your personal data, free of charge. To exercise this right, you can send an email to privacy@oranum.com.

      Po weryfikacji twojej tożsamości, twoja prośba zostanie wysłana do naszego Zespołu Wsparcia.

      Jeżeli uznamy twoją prośbę za bezzasadną lub wygórowaną (np. będzie to któraś z kolei), możemy odmówić wydania kopii danych lub pobrać za to niewielką sumę na pokrycie kosztów administracyjnych.

    2. Data Portability

      Please note that the following is separate from the right to access your data.

      In certain cases, you are entitled to request copies of your personal information in a structured, commonly used, and machine-readable format and/or request us to transmit this information to another service provider (where technically feasible).

      For clarification, only the following information can be made available:

      • The data actively and knowingly provided by you (e.g., e-mail address, username, etc.)
      • The observed data provided by you by virtue of the use of the service or the device (e.g., your search history, traffic data and location data).

      To exercise this right, you can send an email to privacy@oranum.com.

    3. Sprostowanie niewłaściwych lub niekompletnych danych

      Masz prawo wnosić o korektę wszelkich nieprawidłowości twoich danych osobowych.

      Skontaktuj się w tym celu z naszym Działem Obsługi Klienta lub wyślij e-mail na adres privacy@oranum.com.

    4. Usuwanie danych

      If you no longer want us to use your personal data, you can request that we erase it and close your account. Requests for account cancellation or closure will be considered as a request for the erasure of your personal data. To exercise this right, you can send an email to privacy@oranum.com.

      Your request will then be sent to our Support Team who will contact you. However, if you face any difficulties, please contact us at any time.

      For avoidance of a doubt, when the erasure process starts (notably upon a successful verification of your identity as the owner of the account), you will no longer be able to log in to our site (Oranum.com).

      Co więcej, jeśli twoje konto jest nieaktywne dłużej niż jeden (1) rok, zgodnie z naszym Regulaminem mamy prawo je zamknąć i usunąć dane.

      Należy pamiętać, że nawet jeśli zażądasz usunięcia swoich danych osobowych, zachowamy niektóre z nich tak długo, jak będzie to konieczne dla spełnienia wymogów prawnych lub naszych uzasadnionych interesów, jak wyjaśniono to w rozdziale 4 „Jak chronimy i jak długo przechowujemy twoje dane osobowe?”.

    5. Prawo do sprzeciwu

      Przetwarzamy Twoje dane z różnych powodów, jak wyjaśniono w rozdziale 3 „Dlaczego przetwarzamy twoje dane osobowe?”.

      Applicable law may entitle you to require us not to process your personal information for certain specific purposes where such processing is based on a legitimate interest. If you object to such processing, we will stop processing your personal data for those purposes.

      W pewnych sytuacjach będziemy musieli odmówić spełnienia twojej prośby. Są to przypadki, gdy posiadamy konkretne powody do kontynuowania naszych działań, lub gdy musimy ustanawiać, wykonywać lub bronić roszczeń prawnych.

      Pamiętaj, że odmowa przetwarzania twoich danych może spowodować niemożność korzystania z twojego konta.

      Please also remember that you may unsubscribe from receiving our marketing and informative emails at any time, using a link contained within the emails themselves. You can also opt-out contacting the Support Team as indicated in Section 10 “HOW TO CONTACT US?“.

    6. Prawo do ograniczenia przetwarzania

      You have the right to request that we stop processing your data, while we resolve any issues.

      Jest to możliwe wyłącznie w czterech podanych przypadkach:

      1. Accuracy

        If you contest the accuracy of your personal data, processing would be stopped while we verify your claim.

      2. Legitimate Interest

        If you object to a processing activity based on a legitimate interest, you can require the processing operation to be put on hold while we verify your grounds for objection.

      3. Unlawful Processing

        You can request the restriction of data processing if you consider your data is being processed unlawfully, but do not wish for your data to be immediately erased.

      4. Data Storage

        You can request us to store your data, if you require it to establish, exercise or defend any legal claims, and we have no further need of it.

        Pomimo twojego zapytania możemy kontynuować przetwarzanie Twoich danych, jeśli będziemy musieli ustalić roszczenia prawne, dochodzić do nich lub ich bronić. Powiadomimy cię przed zniesieniem tych ograniczeń.

    7. Prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego**

      If you consider that our processing of your personal data infringes the GDPR or any other applicable national laws, you have the right to lodge a complaint with the relevant supervisory authority (i.e. your local authority or the CNPD).

Informacje dla rezydentów Kaliforni

Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz następujące specjalne prawa wynikające z Kalifornijskiej ustawy o ochronie prywatności konsumentów („CCPA”) oraz pozostałych praw określonych w niniejszej Polityce prywatności.

Pamiętaj, że nie „sprzedajemy” twoich danych osobowych, w znaczeniu zdefiniowanym w CCPA.

  1. Twoje prawo do informacji i usunięcia danych

    Masz prawo znać określone dane osobowe, które zebraliśmy na twój temat i jak są zaklasyfikowane. Masz prawo znać kategorie źródeł, z których zostały one zebrane, w jakim celu biznesowym lub handlowym gromadzimy lub sprzedajemy dane osobowe oraz kategorie podmiotów zewnętrznych, którym udostępniamy dane osobowe.

    Możesz również żądać usunięcia zebranych i przechowywanych przez nas danych osobowych. Należy pamiętać, że to prawo podlega pewnym wyjątkom, w tym m.in. przechowywaniu przez nas informacji niezbędnych do ochrony przed złośliwą, oszukańczą lub przestępczą działalnością, w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych i do innych celów wewnętrznych.

    To exercise these rights contact us as provided in Section 10 “HOW TO CONTACT US?“ below. Please note that any requested disclosures in connection with a request to know will only apply to the 12-month period preceding the request, and you are entitled to request disclosure twice in any 12-month period. You may also ask for your data to be provided or exercise your right to delete by deleting your account.

  2. Ujawnianie danych osobowych

    You also have the right to know what categories of personal data we've disclosed for a business purpose, and the third parties to whom that information was disclosed.

    In the past 12 months, we've disclosed for a business purpose and for different products the following categories of information to the following parties: Usage/device information (including, without limitation, your IP address, as the case may be) to our business intelligence and analytics service providers (e.g., Hotjar, Google Analytics); Payment/transaction data to our customer/payment service providers; Contact information, device/usage information (including, without limitation, your IP address and the website you are coming from, as the case may), information relating to the purchase made (excluding any data relating to your mean of payment, such as credit card information) and information as regards your interactions with the emails we sent to our marketing and sales partners (e.g. Emarsys, marketing partners promoting our site); and identification information, contact information, device and usage information, payment information (as the case may be) to our antifraud service providers and auditing service providers.

  3. Twoje prawo do bycia niedyskryminowanym

    Nie możesz być dyskryminowany(-a) z powodu dochodzenia praw do prywatności danych przez CCPA, poprzez np. odmowę świadczenia usług, naliczanie innych cen lub stawek lub otrzymanie innego poziomu lub jakości. Należy jednak pamiętać, że korzystanie z niektórych praw (np. do usunięcia danych) może uniemożliwić nam dalsze świadczenie usług.

  4. Prawo do korzystania z usług autoryzowanego agenta

    Masz prawo do wyznaczenia upoważnionego agenta do złożenia wniosku opartego na CCPA w twoim imieniu. Aby go wyznaczyć, skontaktuj się z nami w sposób opisany w rozdziale 9 „Jak się z nami skontaktować?”. Aby sprawdzić, czy na pewno agent ma twoją autoryzację, możemy cię poprosić o pisemny dokument autoryzacji z twoim podpisem.

  5. Funkcja „Nie śledź”

    Niektóre przeglądarki mają funkcję „nie śledź”, która informuje strony internetowe, że nie chcesz być śledzony(-a). Ponieważ te funkcje nie są jeszcze jednolite, obecnie nie reagujemy na sygnały „nie śledź”. Będziemy jednak traktować sygnały „nie sprzedawaj” (lub podobne) jako wnioski o rezygnację w ramach CCPA.

Zmiany w Naszej Polityce Prywatności

Możemy co pewien czas w niniejszej Polityce prywatności wprowadzić zmiany dostosowane do naszych usług, sposobów zarządzania danymi osobowymi lub obowiązujących przepisów prawnych.

Jeśli wprowadzimy ważne zmiany, powiadomimy cię o tym, umieszczając informację na odpowiedniej stronie lub skontaktujemy się z tobą bezpośrednio np. e-mailem.

W zakresie dozwolonym przez obowiązujące prawo, takie zmiany będą miały zastosowanie od momentu opublikowania ich na naszej stronie, chyba że określimy datę wejścia w życie. Dalsze korzystanie z naszej witryny od tego dnia będzie podlegać nowej Polityce Prywatności.

Jak się z Nami Skontaktować?

Jeśli masz jakiekolwiek uwagi lub pytania o tę Politykę prywatności lub ogólnie o nasze praktyki prywatności, wyślij e-mail do privacy@oranum.com lub list pod adres podany poniżej. Odpowiemy tak szybko jak to możliwe, chętnie służymy pomocą w kwestiach naszych zasad dotyczących prywatności.

JWS Americas S.à r.l.

44, Avenue John F. KennedyL-1855 LuxembourgWielkie Księstwo Luksemburga
 lub 

JWS International S.à r.l.

44, Avenue John F. KennedyL-1855 LuxembourgWielkie Księstwo Luksemburga

Z przyjemnością informujemy, że zatrudniamy pracownika zajmującego się zapewnieniem prywatności, naszego Inspektora ds. Ochrony Danych. Możesz skontaktować się z nim bezpośrednio pod adresem email: dpo@oranum.com lub za pośrednictwem poczty tradycyjnej pod adresem:

Pod uwagę DPO

JWS Americas S.à r.l.

44, Avenue John F. KennedyL-1855 LuxembourgWielkie Księstwo Luksemburga
 lub 
Pod uwagę DPO

JWS International S.à r.l.

44, Avenue John F. KennedyL-1855 LuxembourgWielkie Księstwo Luksemburga